Monday, September 24, 2007

Harvasti hyvä tulee

No näin, niin se taas vilahti kuukausi, eikä blogin postaustiheys juurikaan kasvanut. Mitähän kuukauden aikana sitten oikein tapahtui, en muista muuta kuin sen, että ei se ainakaan ajallisesti kovin pitkältä tuntunut.

Vieläkään en ole minnekään kovin pitkälle kerennyt, Malagan keskusta alkaa olla läpi koluttu, vaikkakin esimerkiksi Picasson museoon täytyy vielä keretä. Malagahan on Picasson synnyinkaupunki, mistä paikalliset ovat ilmeisesti sen verran tohkeissaan, että miehen nimellä varustettuja organisaatioita on useampiakin.

Viikonloppuna piipahdin Nerjassa, jonne pääsee täältä kahden kulkuneuvon combolla, ensin renfellä (taajamajunalla) Malagaan ja sieltä bussilla määränpäähän. Nerjaa kehutaan rantojen takia, sillä ne sijoittuvat mukavasti korkeiden kallioiden väleihin ja ovat näin ollen varsin kauniita. Muuten paikka on samanmoinen turistikohde kuin kaikki muutkin aurinkorannikon kaupungit, Fuengirolaan verrattuna ehkä hieman pienempi. Parasta reissulla oli matka sinne, bussi nimittäin ajoi rantatietä pitkin ja maisemat olivat upeita. Bussimatkalla käväisi mielessä, että rannikkoa olisi mukava suhailla autolla omaan tahtiin, silloin pääsisi piipahtamaan vähän sisämaassakin ja niissä pienissä kylissä, joihin muutoin ei varmastikkaan eksy. Tarvitsisin vaan kuskin, jotta tämänkaltaista huvia voisi harjoittaa.

Sunnuntaina vuorossa oli annos jalkapallokulttuuria. Kävimme Malagassa katsomassa kotijoukkueen pelin jotain E:llä alkavaa joukkuetta vastaan. Eibar, ehkä.. Peli päättyi 1-0, voitto kotiin siis! Ja ihan kivaa oli, vaikka seurueen asiantuntijat luonnehtivat pelin laatua aika huonoksi. Malaga pelaa La Ligan alempaa sarjaa, ja voittaa ihan kymmenen-nolla esimerkiksi suomalaisen maajoukkuetason. Katsojia meidän lisäksemme paikalla oli reilu 15 000, ja stadion oli siten suurinpiirtein puolillaan. Liput maksoivat yläriviin päätyyn 15 euroa, ja näkymät olivat erinomaiset.

Sitten ensi viikonlopun suunnitelmiin. Lähdemme ehkä Sevillaan. Mutta koska se härkätaistelukokemus uupuu edelleen, en voi siis olla aivan varma tästäkään. Härkätaisteluista puheenollen, olettekos koskaan nähneet härän tekevän kuperkeikan? Mä olen (telkkarista) (kaksi kertaa). En tiedä nauraako vai sääliä. Ehkä vähän molempia.

No comments: